miksen osaa ottaa asioita rennosti? antaa vaan loukkausten valua pois niinkuin vesi sen iänikuisen ankan (vai hanhiko se on?) selästä? miksi pitää olla niin vainoharhainen ja ottaa kaikki itteensä? mikkksssi? tulee vaan paska olo ja suojamuurit ympärille salamana. ja sitten muillekin paha mieli. en tiedä. huono itsetunto? kyllä. mitä suurimmassa määrin. mutta mitä muuta voisi tällaiselta tavallisen näköiseltä semi-läskiltä odottaa? mitäänsanomattomuus - se on se minun seitsemän kuolemansyntiä. ei persoonaa. ainainen diplomaatti. kaikkien kanssa samaa mieltä. voiko joku kertoa, kuinka niitä OMIA mielipiteitä ilmaistaan? mistä niitä edes saa? en jaksa ajatella asioita riittävästi muodostaakseni niistä mielipiteitä. sanon vain, mitä oletan muiden tahtovan kuulla. raukka. heikko. peikko.

miksi ihminen pelkää niin toista ihmistä? ajattelevatko muut niin kuin minä? ikinä ei voi tietää, mitä toisen päässä liikkuu. ystävällinen käytös ja siloiteltu ulkokuori voivat kätkeä taakseen hirviön. älä luota keneenkään. enkä minä luotakaan, en tosissani. siksi pieni pääni on hajoamaisillaan kaikkeen epävarmuuteen ja tietämättömyyteen, mitä ihmismieli vaan voi saada aikaan. vai voiko? olenko poikkeuksellinen? enkö luota muihin, koska itseäni ja ajatuksiani tarkkailtuani tiedän, ettei ihminen ansaitse luottamusta? vaikka kuitenkin ansaitsee, sillä ihminen on vain ihminen. ihminen tekee virheitä, virheitä virheiden perään, mutta ansaitsee aina uuden tilaisuuden. vai ansaitseeko? miksi se on niin vaikeaa?

jos vain voisi mennä piiloon, pakoon kaikilta, jonnekin pois. ei tarvitsisi tuottaa pettymystä eikä itse tulla johdetuksi harhaan. eikö se olisi kaikille helpompaa? jos ihminen on tarkoitettu elämään "laumassa", miksi se on niin vaikeaa? mahdotonta suorastaan. ei siinä ole järkeä.

luoko ihminen ympärilleen jonkunlaisen muista ihmisistä koostuvan suojan, jonka avulla sulauttaa itsensä osana ryhmää muiden samanlaisten ryhmien sekaan? ryhmät muodostavat eri kokoisia yksiköitä. aina pienimmästä ihmisyksilöstä lähtien ryhmien ja lopulta valtioiden välillä on jatkuvaa kitkaa. miksi? juuri siksi, että ihminen tietää, ettei ihmiseen voi luottaa. homo homini lupus - ihminen on ihmiselle susi. miksi voin pukea tämän (ontuviksi) sanoiksi vasta nyt? miksi voin tiedostaa tämän vasta nyt, vaikka se on ollut tiedossa jo vuosisatoja? miksen ole sitä aiemmin todella ymmärtänyt? kun vain saisi joskus hieman edes raottaa sitä jotain, mikä tekee ihmisestä ihmisen. kun voisi ymmärtää niin kuin viisaimmat meistä ymmärtävät, jos voisi edes nähdä pilkahduksen siitä, mikä nerokkaimmille on arkipäivää... olisiko maailma silloin selkeämpi, rationaalisempi? näyttäytyisivätkö ihmisten toiminta ja niiden seuraukset loogisempina?

huomenna ja ylihuomenna ja sitä seuraavana päivänä on Tuska. antaudun sille x)

[muoks] miksi ei voi muistaa keskusteluja? jokaista sanaa, elettä, ilmettä? olisi niin monta keskustelua niin monen ihmisen kanssa, mitkä olisivat muistamisen arvoisia. ystävyys on rakkautta ilman siipiä.